lørdag den 30. juni 2012

Det nye medlem af familien - Weber Gold


Jeg skal oprigtig undskylde for ukrudtet som ses i baggrunden, men sådan er det vel at bo i hus - selvom der ikke engang er en have til. Blot en lille, flisebelagt gårdhave.
Men tilbage til det nye familiemedlem - Weber Gold. Næsten nyindkøbt fra Imerco hvor den var på tilbud og jeg havde tilgodebevis til. Jeg synes denne blå er super frisk i farven og skiller sig lidt ud fra alle de sorte Webergrill man ser så tit (selvom jeg ikke har noget imod de sorte - meget klassiske). Den kunne også fås i sort og limegrøn, men som sagt så ville jeg prøve noget anderledes og jeg hader limegrøn. Så valget var ikke så svært :-)




Vi indviede grillen her til aften med pølser fra Slagteren ved Kultorvet i København, herunder "Australske" og "Italienske" pølser. De var super gode, lækkert kød fyldt med friske urter. At spise ketchup til dem var faktisk synd og smagte faktisk ikke engang særlig godt - pølserne havde masser af smag i sig selv. De kan anbefales!



Lidt dessert kan det også blive til her til aften - det er jo weekend. Mon der skal varmes lidt chokolade og hygges med fondue? Det tror jeg :-)

Hav en dejlig aften

torsdag den 28. juni 2012

Magnolia wallsticker fra Ikea

Sådan ser min nye wallsticker fra IKEA ud - dette billede er lånt fra deres hjemmeside. Du kan se nærmere info her. Og så er prisen kun 79 kr.

De bileder jeg selv har taget efter jeg fik sat wallstickeren op i går aftes er ikke helt så glamourøse, men du skal selvfølgelig ikke snydes for at se dem alligevel.




Så kom den op at hænge i vores lille byhus - dejligt at væggene ikke er så bare. Den er noget større end jeg havde regnet med, men jeg synes stadig den er fin. Senere kommer kæresten hjem efter at have været væk et par dage - jeg er spændt på, hvad han siger til den nye vægpynt.
Mht. det at sætte den op, så var det ikke særligt svært, men jeg synes alligevel det tog noget tid fordi jeg gerne ville have den til at hænge lige og det færdige resultat skulle jo gerne ligne helt nøjagtigt det billede på indpakningen.

Men hvorom alting er, så kan jeg kun anbefale wallstickers - det er en billig og nem og letudskiftelig løsning til at pifte væggene lidt op :-)

onsdag den 27. juni 2012

Lækre, hjemmelavede pitabrød


I går aftes havde jeg vildt lyst til pita og jeg har flere gange brugt en opskrift på pitabrød fundet hos Valdemarsro, som jeg synes er rigtig skøn - du kan se den oprindelige opskrift her og hendes billeder er bare så fine og mine tænder løber altid i vand når jeg står med computeren i køkkenet og arbejder med pitabrødsdejen.

Jeg ændrer dog lidt i opskriften og bruger lidt fuldkornshvedemel i stedet for durummel og græsk youghurt eller creme fraiche i stedet for A38 (da jeg oftere har dette i køleskabet).

I går måtte jeg dog konstatere at jeg ikke havde hverken creme fraiche, græsk youghurt eller A38 og da jeg ikke orkede at gå ud at handle brugte jeg letmælk i stedet hvilket stadig blev rigtig godt.

Den opskrift jeg går ud fra lyder således

4 dl vand
1,5 dl græsk youghurt/creme fraiche
50 g gær
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
Et par håndfulde fuldkornshvedemel
Hvedemel - indtil dejen er lind


Gæren røres ud i vandet og salt, olie, youghurt tilsættes og ingredienserne røres rundt. Derefter tilsættes fuldkornshvedemelet og lidt efter lidt tilsættes hvedemel og der æltes indimellem. Jeg gør det på øjemål indtil jeg synes dejen er blød og stadig lidt klistret, da jeg ikke bryder mig om en melet dej.


Dejen hæves lunt en god halv times tid og der formes 6 store pitabrød som får lov at efterhæve 20-35 minutter og bages i en forvarmet ovn - de første 5 minutter på 240 grader og dernæst ca. 15 minutter ved 200 grader.







Velbekomme! :-)

tirsdag den 26. juni 2012

Chili fra Thailand

Jeg er så heldig at være kommet i besiddelse af 4 stk.'s chilier fra Thailand. Jeg besluttede mig at tage frø fra dem i håbet om senere at kunne få fine chiliplanter med fine chilifrugter. Nu må vi se :-)


 Kunne denne chili ikke ligne en Tabasco - Cap. frugtescens? Prøv at se dette link, kunne det ikke ligne lidt?


Kunne dette være en Mirasol? Se link

De andre synes jeg er svære at finde nogle som ligner. Men det betyder heller ikke så meget for mig - jeg vil bare gerne plante frøene og forhåbentlig se gode resultater.


Chilifrø sår man dog først til Februar - ihh der er længe til...

mandag den 25. juni 2012

Macaronsdrømme vol. II & weekenden i øvrigt

Da jeg i denne weekend var i København gik turen naturligvis forbi Torvehallerne. Jeg havde besluttet mig for at købe nogle frysetørrede frugter/bær som jeg kunne bruge til bagværk som pynt eller som ingrediens når jeg skal i gang med at bage macarons i nærmeste fremtid. For det har jeg besluttet at jeg skal!



Så masser af overvejelser og research i den kommende tid!

Derudover er denne weekend blevet brugt sammen med familien og har bl.a. budt på Cirkusrevy på Bakken, kagesmagning og Sankt Hans bål



Det er min søde og dygtige søster, som har kreeret denne lækre kage - det må være en af de allerbedste kager jeg nogensinde har smagt

Udsigten udover bål og vandet i Nordsjælland efter turen først gik til Cirkusrevyen


Hav en dejlig aften

Endelig internet igen!

Så er der endelig internet så jeg kan begynde at lave indlæg igen! Hurra!

mandag den 18. juni 2012

Ufrivilligt væk fra bloggen...

Blot en lille opdatering da jeg for en hurtigt stund har adgang til internet. Da jeg er midt i flytterod og ikke har fået sat ny internetforbindelse op, må jeg tuske mig til kærestens mobil og bruge hans net. Men da der er begrænset brug bliver denne update en kort bemærkning. Jeg håber at jeg efter weekenden vil have velfungerende trådløst internet i mit nye hus :-)

Pas på jer selv så længe! :-)

torsdag den 14. juni 2012

Macarons-drømme


Dette billede er lånt hos saxo.com og forestiller forsiden på en bog jeg overvejer at investere i. Jeg synes macarons er små fantastiske bidder af himlen og mange derude er enige. Jeg overvejer meget kraftigt at gå i træningslejr og begynde at øve mig. Det gode ved det hele er jo, at testresultaterne (forhåbentligt) kan blive spist løbende ;-)

Da jeg forleden var i Torvehallerne så jeg dette kit

Jeg så dog en anmeldelse her forleden, hvor en køber dog ikke var videre begejstret. Desuden har jeg fra andre bloggere set at man kan bruge en skabelon og lave ringe på en bageplade så alle macarons bliver lige store. Og derudover kan man købe de gode, kraftige sprøjteposer på nettet til 3 kr, pr. stk. Det er rigtigt nok, se bare her.

Jeg så i Torvehallerne, at der kunne man købe frysetørrede frugter


Billederne er genbrug fra i går, sorry. Men jeg synes nu de er fine alligevel. Jeg kan se, at nogle webshops har de frysetørrede bær, så det vil jeg måske benytte mig af og bestille nogle bageartikler og så videre med posten. Nemt :-)

Jeg fandt en anden blogger som har lagt en How to make macarons-opskrift ud på nettet - den kunne det være man skulle læse grundigt igennem. Jeg må sige jeg er ved at være hooked på idéen...

Nu må vi se om det bliver til mere end blot søde macarons-drømme. Sov godt :-)









onsdag den 13. juni 2012

Oseri i Torvehallerne

En af mine absolut yndlingsblomster - pæoner! De er så smukke, både inden de springer ud og når de står fuldt udsprungne i al deres pragt.

I går gik turen til Torvehallerne, hvor der var masser af lækkerier at få øje på. Det var svært ikke at bruge nogen penge, da alt bare var så fristende og så, så fint og fantastisk ud. Uden for hallerne var der boder, hvor man kunne købe frisk frugt og grønt





Og indenfor...
Ved Bornholmerbutikken


Ved Il Fornaio


Frysetørret jordbær - jeg købte det ikke, men var så tæt på. Leger lidt med tanken om selv at forsøge at bage macarons en dag - og så kunne frysetørret jordbær være en glimrende idé

Der var også flere andre muligheder for frysetørret frugter

Ser det ikke bare lækkert og indbydende ud?

Hav en dejlig dag :-)


tirsdag den 12. juni 2012

Opdatering fra den grønne vindueskarm

Min mor var så sød sidste gang jeg var hjemme at give min en lille fin tomatplante. Der skulle eftersigende være tale om en tomatplante som vil give små, gule tomater. Det er jeg naturligvis meget spændt på.
Indtil i dag har planten haft en lillebitte potte, men jeg vurderede henover de sidste dage og traf i dag beslutning om, at der var brug for akut mere plads, så jeg smed en gammel (og allerede-erklæret-død) orkide ud, så den lille plante kunne få et større "hus".
Nu er det vel bare at vente...

Billeder af min tomatplante - før og efter


Planten skulle transporteres i en skuldertaske fra Nordjylland til Valby, så jeg havde sat nogle bambuspinde ned for at beskytte planten og i håbet om, at ingen stilke ville knække. Den klarede turen med bravour.

Så blev tomatplanten omplantet og fik mere plads og ny, frisk jord oveni det gamle. Nu håber jeg den kan blive ved med at vokse og snart give mig tomater!


Lille bonusinfo - tomatplanter skulle eftersigende skræmme fluer væk - det er noget med, at de ikke kan lide den lugt som tomatplanter har. Om det passer skal jeg ikke kunne sige, men vi har endnu ikke haft fluer i køkkenet medens jeg har boet her.

Min søde lillesøster har også været i gavehumør og foræret mig en myntestikling. På blot nogle få dage gik den fra at være en lillebitte plante til at vokse flere centimeter og danne nye stilke med fine blade på.
Og det dejlige er, at det er en rigtig sød mynte, som dufter nøjagtigt som Spearmint tyggegummi. Den får jeg helt sikkert glæde af i den kommende tid.





Hav en dejlig dag :-)