lørdag den 4. februar 2012

Claus Meyers hvedeknopper

For nylig købte jeg denne opskriftsbog af Claus Meyer
Tilbud i Føtex: kr. 79,-
Opskrift 20 stk.:
2½ dl lunkent vand
2½ dl lunkent mælk
20 g gær
2 æg
15 g havsalt
50 g sukker
15 g stødt kardemomme
Ca. 1-1,2 kg hvedemel
50 g blødt smør

Fremgangsmåde:
Hæld vand og mælk i en skål og rør gæren ud heri. Rør æg, havsalt og sukker i væsken og tilsæt så kardemomme og hvedemel.
Ælt dejen sammen - enten i skålen med en flad grydeske eller i røremaskinen i et par minutter. Ælt så smørret ind i dejen, til den slipper kanterne på skålen, det tager ca. 5-6 minutter. Lad dejen hæve tildækket 2 timer i skålen på et lunt sted.

Vend dejen ud på et melet bord, og tril den ud til en lang pølse. Del den i 20 stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bradepande med bagepapir, så de står tæt uden at røre hinanden, og lad dem hæve lunt i 2-3 timer, til de har dobbelt størrelse og er hævet sammen.

Bag hvedeknopperne ved 220 grader i ca. 12-15 minutter. Vend de færdigbagte knopper ud af bradepanden, og lad dem køle af på en bagerist.

Claus Meyers tips: Skær hvedeknopperne over ved servering, og rist dem sprøde i ovnen i 6-8 minutter ved 200 grader. Spis hvedeknopperne nyristede med koldt smør eller kanelsmør til.Så fine kom mine hvedeknopper til at se ud


Når man bage disse hvedeknopper fyldes hele hjemmet med en skøn duft af kardemomme. Det duftede simpelthen så godt!
Jeg synes hvedeknopperne smagte/smager rigtig godt, men til 1 person er det mange at bage, medmindre man har en fryser så man kan fryse nogle ned og gemme.

Mit eget tip: Hvedeknopperne skal i følge opskriften hæve i først 2 timer og derefter efterhæve i 2-3 timer og det synes jeg simpelthen er meget længe at gå og vente på nybagte hvedeknopper. Så jeg gør ofte det når jeg bager, at jeg lader dejen efterhæve i ovnen på 50 grader tildækket af et viskestykke. Så går det hele en del hurtigere :-)I alt blev det 20 stk.'s - så er der også lidt til fryseren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for dit besøg på min blog - læg gerne en kommentar, det bliver jeg så glad for :-)