mandag den 2. juli 2012

Lækker jordbærtærte


Hele sidste uge havde Netto tilbud på danske jordbær til kr. 15,-. Selv i går hvor den nye tilbudsavis gjaldt fra var jeg heldig stadig at kunne købe til samme pris - måske du kan være lige så heldig?..


Hvorom alting er, så havde jeg besluttet og givet mig selv lov til at lave en jordbærtærte - bare sådan for hyggens skyld. Efter søgning på nettet har jeg fundet bloglands vel nok mest omtalte jordbærtærteopskrift - den kan findes både på Sofies blogCoco & Co samt New Yorker by Heart, ligesom den eftersigende skulle være at finde blandt Go' Morgen Danmark's madopskrifter. Men den er da også god - her skal jeg også give dig opskriften

Smørdej
125 g smør (jeg brugte Lurpak og det kan godt anbefales)
125 g mel
25 g flormelis
En halv stang vanille


Ingredienserne blandes sammen i en skål, æltes lidt og stilles efterfølgende koldt. 


Derefter kan dejen kommes direkte op i et tærtefad hvor den kan trykkes ud i formen - det er ret let


Marcipanmasse
50 g smør (der var stadig smør fra Lurpakken, så den brugte jeg videre af)
50 g marcipan *
50 g sukker
2 æg

(* Netto havde absolut ingen marcipan og da jeg stod med en propfyldt indkøbskurv og meget trætte arme, så magtede jeg simpelthen ikke at gå i andre butikker. Jeg snød derfor lidt og fandt lidt hjælp i slikskabet, se bare nedenfor :-) )


Ingredienserne blandes til en jævn masse og fordeles ud over smørdejen som allerede er fordelt i tærtefadet og det bages sammen på én gang.


Tærtefadet sættes i en forvarmet ovn - 200 grader i 15-20 minutter (min tærte skulle have lidt mere, men bedre at sætte timeren på lidt mindre og holde øje de sidste minutter).


Min tærte boblede lidt op mens den var i oven, men den faldt sammen igen og så fin ud da den kom ud.


Kagecreme
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
Halvanden stang vanille
En halv liter mælk
1-2 spsk. Maizena


Tag først lidt af mælken fra og hæld Maizena'en heri. Rystes i en meljævner.
Æggeblommer, sukker, vamille og mælk kommes i en gryde og koges op. Maizenablandingen tilsættes lidt efter lidt til man når den ønskede konsistens (jeg brugte det hele). Cremen koges igennem et par minutter under konstant omrøring.
Cremen sættes på køl og når den er kold og tyknet kan den fordeles ud over tærtebunden. Jeg kom ikke chokolade ud over bunden først, da jeg havde chokolade i selve marcipanmassen - det fungerede ganske udemærket, skal det siges!


Pynt derefter med friske, fine jordbær og nyd en lækker jordbærtærte til dessert eller eftermiddagskaffe - Velbekomme :-)

6 kommentarer:

 1. Uhm, det ser bare SÅ godt ud. I går fik vi i stalden en rigtig lækker købt en af slagsen, men jeg ville nok blive populær, hvis jeg kastede mig ud i en hjemmegjort.

  SvarSlet
 2. Jeg tror du ville blive rigtig populær! :-)
  Og så var den endda ret nem at lave - taget i betragtning at jeg aldrig før havde prøvet det. Men jeg synes nu nok, at dem med jordbærskum i stedet for vanillecreme er liige lidt bedre - så det kaster jeg mig ud i næste gang :-)

  SvarSlet
 3. Den ser super lækker ud. Den vil jeg lave her til aften :)

  SvarSlet
 4. Det kan jeg godt forstå! Friske danske jordbær er endnu mere lækkert, så lav den igen til sommer :-)

  SvarSlet
 5. Den er lækker, jeg har lige lavet den, men jeg syntes, at min bund blev meget dum, og det var umuligt at skære et pænt stykke, da hele dejen nærmest blev siddende tilbage i tærteformen, selvom jeg havde smurt formet godt. Andre med samme problem? Jeg har gjort præcis, som der står beskrevet i opskriften..

  SvarSlet
 6. Jeg mindes ikke at jeg havde problemer med bunden. Jeg synes nogle gange tærter o.l. har godt af at stå nogle minutter og "sætte sig" inden jeg skærer i den - det hjælper ofte. Men jeg ved ikke om det kan være årsagen

  SvarSlet

Tak for dit besøg på min blog - læg gerne en kommentar, det bliver jeg så glad for :-)