lørdag den 25. juni 2011

Flytterod og møbelpolish

Sådan ser det ud under mit skrivebord

Dette er midt i værelset

Også midt i værelset

Mit værelse er ét stort flytterod - jeg flytter nemlig fra min kollegielejlighed i Aarhus C på mandag - snøft.
Men det bliver også rart at starte på et nyt kapitel og se hvad fremtiden bringer :-)

Midt i al flytningen har jeg dog haft til til at købe møbelpolish.

Ja du griner nok, men sagen er den, at jeg for nogle år siden arvede et chatol efter min farmor og jeg synes det er så fint. Det skal shines lidt op og gøres rent. Det har stået hjemme i min farmors hjem og fordi hun var ryger, trænger det til lidt frisk luft og rengøringsmidler.

Møblet har siden jeg fik det stået hjemme hos min mor da jeg ikke har haft plads på mit værelse. Og i dag skal jeg faktisk hjem et smut, så jeg håber at jeg får tid til at kigge lidt på det. Så skal jeg nok lægge billeder ud - af det fine resultat :-)

Hav en dejlig weekend :-)

onsdag den 22. juni 2011

Avène - Solcreme for alle pengene


I går var dagen, hvor jeg spenderede en formue (og resten af månedens shoppebudget) på solcreme i håbet om at sommeren er på vej. Jeg skal også på ferie til Sydfrankrig, så mon ikke noget af solcremen kan få ben at gå på dernede?...
At de sidste af mine penge går til solcreme må tyde på, at jeg er ved at blive voksen :-)

Apoteket havde udsalg - hvis man købte 2 Avène produkter kunne man få en gratis aftersun med.


Cleanance Solaire SPF 30

"Effektiv solbeskyttelse til alle hudtyper. Særligt velegnet til hud med tendens til akne, lys og sensitiv hud. Mindsker de gener, der kan opstå på aknehud efter ophold i solen.


Egenskaber: MPI-SORB solfilter sikrer en effektiv, bredspektret beskyttelse mod UVA og UVB stråler. Vandfast og svedresistent, sikrer langvarig beskyttelse. Aktive stoffer nedsætter talgproduktionen, mens antioxidanter styrker hudbarrieren. Et højt indhold af Avène termal-kildevand virker irritationsdæmpende, plejende og blødgørende. Let, usynlig og ikke-fedtende konsistens. Absorberes hurtigt, tilstopper ikke porerne."

De kunne fortælle på apoteket, at også  hvis man havde almindelig hudtype ville denne solcreme gavne, idet den ikke vil fedte på huden.
Jeg synes ofte det er så træls at bruge solcreme i ansigtet fordi jeg synes det fedter sådan til - især når der er varmt, så nogle gange har jeg helt undladt det.
Nu ser jeg frem til (håber på) at kunne bruge solcreme i ansigtet uden at det grisser og fedter.




"Meget vandfast solbeskyttelse udviklet specielt til sart barnehud, til sensitiv hud med parfumeallergi og til lys hud, der let bliver solskoldet. Uden parfume. Uden parabener.

Egenskaber: Meget effektiv beskyttelse mod både UVA og UVB stråler. Et højt indhold af Avène termal-kildevand virker beroligende og dæmper irritation."

Jeg valgte solbeskyttelse til børn, da kravene for at kunne kalde solcremen for en børnesolcreme er skrappere end ved "voksen-solcremer". Denne er således uden parfume, modsat den der ikke er til børn.
Faktoren er stadig den samme.


After-sun repair lotion
"Fugtgivende pleje til normal og sensitiv hud efter ophold i solen. Uden parabener.

Egenskaber: Kompenserer for solens skadelige virkninger og får den solbrune farve til at holde længere. Et højt indhold af Avène termal-kildevand virker beroligende og dæmper irritation. Indeholder antioxidanter, der beskytter mod de frie radikaler. Let og behagelig konsistens, der er nem at fordele og absorberes hurtigt, så huden virker blød og glat.

Det var dette produkt, jeg fik med.

Den ubehagelige del af købet


Vær fornuftige og brug solcreme 8-)

tirsdag den 21. juni 2011

White collar

Jeg er stadig tvær over, at tv2 kunne finde på at rydde hele sendefladen søndag til fordel for serien White Collar - Hvad tænker de på?!?!
Grr... Men apropos white color, så købte jeg denne fine lysekrone forrige sommer på et loppemarked



Den fik jeg for 75 kr. på et loppemarked - helt ny og ikke engang pakket ud af plastikken. Jeg fandt efterfølgende ud af, at lampen er fra Ikea og kan fås endnu til 349 kr.

Men jeg overvejer at spraymale den - det er jeg jo blevet så glad for :-)
Dække prismerne til og så spraymale den hvid - tror det kunne blive fint
Man kunne også spraymale det hele sort, men det passer ikke rigtig ind i min indretning.
Jeg skal nok uploade billeder, hvis jeg går i krig med malingen!!

søndag den 19. juni 2011

Frk. Jensen's pandekager

Det færdige resultat - mums :-)

Jeg har aldrig smagt bedre pandekager end dem efter Frk. Jensen's opskrift - og det vel at mærke den helt gamle sag, som min mor ejer. Opskriften er nemlig redigeret i sidenhen og i min Frk. Jensen kogebog er det ikke den samme og den er ikke nær så god!!
Så nu vil jeg dele den ældgamle opskrift med offentligheden - eller de få indviede, som kender min blog :-)

Opskrift til 4 portioner
5 dl. mel
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
1 tsk. kardemomme
3 æg
Ca. 5 dl. mælk
3 spsk. olie

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, salt, sukker og kardemomme. Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet. Tilsæt olien. Hæld dejen i en kande og lad den hvile i ca. ½ time. Rør i dejen inden bagningen.
  2. Opvarm panden og hæld lidt olie på til den første pandekage - til de øvrige er det ikke nødvendigt, når dejen er tilsat olie. Hæld lidt af dejen midt på den varme pande, drej denne hurtigt, så dejen fylder hele panden i et tyndt lag. Vend pandekagen, når den er stiv.
  3. Pandekagerne stables eller foldes sammen og holdes varme. De serveres med sukker, syltetøj, is eller nutella - der er mange muligheder :-)


lørdag den 18. juni 2011

Loppemarkedsfund

Efter at have læst en artikel i et blad om, at man kunne give en gammel lampe nyt liv ved at spraymale lampefoden og købe en ny lampeskærm, - synes jeg det var en fin idé, at min mor købte denne gamle og MEGET HÆSLIGE lampe på et lokalt loppemarked


Lampeskærmen er afskyelig grim!! Uden tvivl! 

Men jeg synes faktisk formen på foden er ret fed - så den spraymaler vi - formentlig hvid.
Og så skal vi ud at kigge efter en flot lampeskærm også. Jeg lægger billeder ud af det færdige resultat




Nyt liv til terrassens krukker
Dagen i dag gik bl.a. også med at male nogle af de gamle og grimme blomsterkrukker ude på mors terrasse. Alternativet var, at de skulle smides ud da de ikke passede sammen med de nyere, grå krukker.
Så vi fandt noget gammelt maling og gik i gang - her er resultatet

De 4 krukker længst til venstre i billedet er dem, som blev malet

I baggrunden ses den grå krukke - nu passer de alle sammen lidt bedre sammen

Jeg synes faktisk resultatet blev ganske fint

Det var dét min lørdag gik med :-)

Million dollar view

Jeg fik i går aftes en spontan invitation til aftensmad i sommerhus - og det siger man jo ikke nej til.
Her er nogle billeder af den fantastiske udsigt fra sommerhuset, som ligger i første række ud til Kattegat

Nyopført pavillon/ophøjet terrasse

Udsigten fra terrassen

Udsigten fra terrassen

Udsigten fra den nederste ende af haven ud over vandet

Se den mega lange badebro - den er nu god om sommeren til at komme ud på det lidt dybere vand og til at undgå krabberne :-)


Da det var blevet tid til at køre hjem igen, opdagede jeg, at månen var rødlig - billedet er desværre ikke så godt, men man kan godt fornemme månen alligevel (og bilens antenne -bær venligst over med mig:-)

fredag den 17. juni 2011

Mine sommertasker

Her mine yndlings sommertasker

Denne taske er fra H&M, kr. 249,- men købt med 20% rabat

Jeg synes denne taske er super sød og sommerlig - blomsterne sidder på som brocher og kan tages af (de sidder fast med en sikkerhedsnål).
Foret indvendigt er sommerligt med små blomster og der er et lille lynlåsrum samt to små lommer i tasken. Den lukkes med en magnet.
Tasken er dejlig stor og vil være super god til strandture m.v. - eneste minus er, at tasken, som er af halm/strå,  er meget stiv i det og det er svært p.g.a. hankenes længde at have tasken over skulderen.



Der er også denne søde taske:

Denne lille fine sag købte jeg da jeg var på studietur til Kina. Den kostede mig 18 dkr.
Jeg synes mønstret er vildt flot. Men som så meget andet fint stof, tråder det nemt og man skal passe på ikke at hænge fast i noget. Men det er acceptabelt til prisen, synes jeg :-)

Denne taske har jeg fået som feriegave af min mor efter en tur i Spanien


Pris: ukendt
Tasken er efterhånden blevet noget nusset at se på da jeg bruger den rigtig meget hver sommer. Jeg synes den er meget sød, der er ingen andre som har en magen til og så er den perfekt til sommerferieture: Tasken kan lukkes med lynlås, der er indvendigt lynlåsrum og 2 lommer og så er den stor nok til at have solcreme, solbriller, vandflaske, tørklæde og kort eller en "Turen går til..."-bog i den - på én gang!
Tasken er dekoreret med små perler, pailletter og sprayet med noget glitterspray af en art.

Sidst med ikke mindst er der min guldtaske

Tasken er købt i Spanien til omkring 70 dkr.


"Guldet" holder desværre ikke fantastisk godt, men jeg vælger bare at bruge den engang imellem. Jeg har fået mange komplimenter for den, men jeg synes også den er rigtig flot.
Et plus er, at den er ret stor og man kan have mange ting i den.

Jeg kan godt lide at tasken bliver lidt mindre fin / mere rå af de små nitter-tingester

Så mit råd er; Køb gerne tasker på ferierne i udlandet - det er fedt at have noget anderledes end alle andre, når man kommer hjem igen - og så behøver det ikke koste en formue :-)

torsdag den 16. juni 2011

Bløde fusser

Ja, jeg ved godt alle produkterne er fra Matas, men man har vel levet på et SU-budget...

Jeg har et arsenal af fodprodukter - inklusive en ikke vist Peppermint Cooling Foot Lotion fra The Body Shop, som jeg vil anmelde en anden gang.
Nu gælder det om at få fødderne bløde og pæne efter de har været gemt inde i sokker og støvler en lang vinter.



1. produkt

MATAS Fodbadeolie til tør/hård hud - Plejer og blødgør
Tilsæt 3 kapselfulde pr. 5 liter vand.
Indhold: 250 ml.
Matas Fodbadeolie plejer og blødgør hård hud. Virker opkvikkende og lindrende på trætte og ømme fødder. Den indeholder de plejende urteekstrakter kamille, rosmarin og arnica, som både virker stimulerende og beroligende på huden.

Man laver sig et fodbad og tilsætter denne olie - men hvor meget egentlig? Bag på flasken siger den 3 kapselfulde - men hvad er kapselfulde i denne her henseende? Man kan ikke tage låget af og der følger ikke en kapsel med til at dosere med. Så jeg tilsætter rigeligt - man kan vel aldrig få for bløde fødder, vel?

Olien er hvid og får fodbadets vand til at se helt mælkeagtig ud - det skummer ikke som sæbe, men det er jo selvfølgelig også olie :-)
Det virker rigtig dejligt for fødderne og jeg synes når man tager fødderne op af fodbadet er de dejlig varme og virker blødgjorte.


+'er; dufter neutralt, nemt at hælde i vandet, bløde og lækre fødder.
-'er; Lidt svært at vide præcist, hvor meget der skal bruges.


Denne fodbadeolie kan varmt anbefales! Meget lækker!





2. produkt

MATAS Fodbadesalt - uden parfume
Indhold; 400 gram
Matas Fodbadesalt indeholder bl.a. Perborat, som ilter vandet og er meget anbefalelsesværdigt til folk med varme og trætte fødder. Et varmt fodbad med fodbadesalt blødgør hård hud og ligtorne og virker opkvikkende på trætte og ømme fødder.
Brug 1-2 spsk. fodbadesalt i ca. 4 liter max. 40 grader varmt vand. Efter 10-15 minutters fodbad er den hårde hud blødgjort. Hård hud fjernes med en fodfil. Fødderne masseres ind i fodcreme eller fodbalsam. 

I stedet for at anvende fodbadeolien i vandet, kan man vælge at anvende fodbadesalt.
Doseringsvejledningen på bøtten er klar og let forståelig. Men når det så kommer til at få de små korn opløst i vandet er det straks værre.
Jeg synes ikke de opløses ordentligt medmindre man bruger ret varmt vand - og så vil jeg anbefale at vente lidt med at stikke fusserne i fodbadet, ellers av av.
Bortset fra det, synes jeg det er fint at have fødderne i vandet og når jeg ikke længere har lyst til at have mine fødder i fodbad og tørrer dem, er de bløde. Men jeg synes nu ikke fodbadesaltet er lige så godt som fodbadeolien; Fodbadeolien er bedre fordi den giver bløde fødder og samtidig giver fugt. Fodbadesaltet giver kun bløde fødder - så fødderne skriger lidt mere på fugtighedscreme bagefter.


+'er; Nemt at dosere, blødgør (men på en tør måde)
-'er; Lugter lidt af svømmehal (det lyder mærkeligt, I know), har svært ved at opløses i vandet, nødvendigt at fugte med creme efterfølgende.


Jeg synes bestemt ikke den er pengene værd!





3. produkt


MATAS Fod- og hælkur til tørre fødder og sprukne hæle
Blødgør og giver fugt
Indhold; 150 ml.
Matas Fod- og hælkur uden parfume giver intensiv pleje til dine tørre, sprukne og ru hæle og fodsåler. Kuren fjerner let hård hud på fødderne og efterlader dem bløde og glatte. Matas od- og hælkur uden parfume har et højt indhold af carbamid, som blødgør og fugter. Indholdet af E-vitamin B5 er også med til at mindske tør hud og øge hudens fugtighed.
Anvendelse: Til tørre fødder og sprukne hæle: 1-2 gange om ugen. Lad kuren tørre helt ind, da fødderne ellers kan blive glatte. Kan med fordel anvendes om aftenen, så kuren kan virke natten over. Vær opmærksom på, at kuren er meget drøj.
WAUW!!
Cremen i sig selv synes ikke at være til at juble over, men det er resultatet tilgengæld. Big time!
Selve cremen er meget tyk og cremet i konsistens, den dufter af næsten ingenting og er utrolig drøj i brug. Den tager laaang tid om at tørre ind, så du skal være opmærksom på, at man "døjer med" super glatte fødder i et stykke tid efter brug. Men jeg anvender den inden sengetid, mens jeg kan ligge på sengen og se tv og lade fødderne tørre af sig selv.
Når cremen så endelig er tørret ind, er resultatet super bløde fødder! Jeg døjer her i starten af sommeren altid med ømme og tørre fødder og synes det er møgirriterende når huden sprækker og man føler, at man har verdens grimmeste og mest utiltrækkende fødder.
Jeg bruger fod- og hælkuren næsten hver aften og jeg må sige det har gjort underværker. Hvis huden på mine fødder føles sprækket og jeg smører fødderne inden jeg går i seng, så er de helt fine næste morgen.


+'er; Drøj i brug (så jeg forudsiger jeg har bøtten i en evighed), super bløde fødder!!, dufter meget neutralt.
-'er; Husk kun at bruge lidt af gangen og gå ikke rundt i huset bagefter - du risikerer at glide/falde!!


Denne fod- og hælkur er så absolut anbefalelsesværdig!! Den er blevet helt uundværlig for mig!










4. produkt


MATAS Fodskrub - med vulkanske sten.
Fjerner hård hud
Indhold: 100 ml.
Matas Fodskrub med vulkanske sten har en kraftig slibeeffekt og fjerner let hård hud på fødder. Indeholder AHA-syrer der forlænger peelingens effekt, samt Shoreasmør, E-vitamin og Glycerin der holder huden blød. Fodskrub påføres den våde hud i et tyndt lag. Gnub herefter huden grundigt med gnidende bevægelser. Matas fodskrub anvendes ca. 2-3 gange om ugen enten i forbindelse med fodbad eller i brusebadet. Efter behandling anbefales fodsalve som virker plejende og blødgørende.

Denne fodskrub har en meget tyk konsistens og man kan tydeligt mærke de vulkanske sten.
Jeg synes fodskrubben skal bruges i starten af et bad eller fodbad, da den kan være ret hård mod huden.
Jeg synes faktisk også, at den kræver en handske eller svamp til at gnide med, da den også er noget hård for hænderne, som også får en ordentlig skrubbetur ved at skulle gnide fodskrubben ud på fødderne.
Jeg synes det er som om, at den næsten er så hård ved huden at det fremavler mere hård hud. Selvom jeg anvender creme til fødderne efter brug, synes jeg hurtigt det er som om, at mine fødder igen er hårde efter blot et par dage.


+'er: dufter neutralt
-'er: kræver handsker/svamp til at gnubbe ind med, er for hård mod fødderne - gør dem hurtigt hårde igen.


Der hersker ingen tvivl - denne fodskrub vil jeg ikke købe igen!






TESTVINDER
Mine to favoritter er helt klart fodbadeolien og fod- og hælkuren, som er perfekte til mine fødder for at få dem fine, bløde og sommer/sandalklare :-)
Hvis man for nemheds skyld kun vil nøjes med et enkelt produkt, vil jeg anbefale fod- og hælkuren, men jeg må sige, at jeg elsker altså indimellem at kunne tage et fodbad - og så er olien også rigtig lækker og god ved fødderne.

Pengeregn...

Tilnærmelsesvist i hvert fald!

Jeg havde efterhånden afskrevet oplevelsen om at få den lovede godtgørelse for kørsel til København (jeg havde været til en sprogtest på et hotel inde på rådhuspladsen for en mulig kommende arbejdsgiver), men pludselig var der brev fra banken med godt nyt.

Afregningskursen er i øjeblikket på 744,78
=
861,34 danske kroner lige ind på min konto!!


Så kan der blive råd til lidt flere is hen over sommeren :-)

onsdag den 15. juni 2011

Rå forårsruller med mozzarella

Jeg bladrede igennem Femina, hvor jeg fandt denne lækre opskrift på hjemmelavede forårsruller med mozzarella. Dem skal jeg da prøve at lave i den nærmeste fremtid.

De rå ruller med knasende sprøde grøntsager og blød mozzarellaost kan spises både før og efter maden. Hoisinsaucen er en mild og dejlig tyk sauce, som er lavet på blommer og god til dip. Rispapiret til forårsruller fås i asiatiske butikker og i enkelte større supermarkeder. Du kan fryse det, du ikke bruger.

Opskrift:
2 gulerødder
½ agurk
Ca. 6 grønne asparges
1-2 friske runde mozzarellaoste eller 1 rulle
Frisk basilikum eller mynte, hakket
2 håndfulde rucola
1 pakke rispapir til forårsruller (Rice Paper, 20-22 cm.), kan fryses
Et par radisser i tynde skiver på langs

DIP
Hoisin-, soya- eller østerssauce

Gør alle grøntsagerne klar;
Skræl gulerødderne og skær dem, og de andre grønne ting i tynde stænger, ca. 10 cm. lange.
Skær aspargesene i kvarter til en passende tykkelse. Jo tyndere de er, jo mere elegante ser rullerne ud. Skær osten i 1½ cm. tykke bjælker i samme længde, som det grønne, og vend dem i hakkede krydderurter.
Skyl og slyng salaten tør.

Lav én rulle af gangen;
Tag et stykke rispapir, og dyp det i en skål med koldt vand. Tag det hurtigt op, så snart det bliver bøjeligt.
Læg det på et bræt, og kom en lille bunke grøntsager, blandet med lidt salat på, og læg et stykke mozzarella i midten - det skal ligge fra midten og ud til kanten. Fold halvdelen af rispapiret ind over, og rul det fast sammen (se billedet). Læg rullerne på et fad med radissestykker imellem. De kan stå på køl i en times tid.
Server med en skål hoisinsauce eller anden dip til.

tirsdag den 14. juni 2011

Nostalgi og romantik


Min mormor havde dette fine kaffestel og jeg synes det er så fint, at jeg også gerne selv vil eje det.
I lang tid har jeg gået og ledt, men en dag var min mor så heldig at finde stellet - og endda til billige penge.
Samlet pris; ca. kr. 55,-

Jeg ved godt, ar jeg ikke har fået pillet prisskiltene af alle delene endnu... Bær over med mig :-)



Stellet synes at være mange år gammelt, så de "fine" guldkanter er ikke helt så fine længere


Stellet er af polsk oprindelse og så vidt jeg ved hedder det "Marie Therese"

Prismærkatet siger det så fint; "Jeg er lige, hvad du mangler"
- i dette tilfælde passede det jo meget godt