søndag den 31. juli 2011

Sprød nøddelagkage med hindbærskumFredag var jeg inviteret i byen, hjem til min skønne søster. Det var en rigtig hyggelig aften med dejlig mad - især desserten var helt fantastisk. Den smagte himmelsk!! :-)

Opskriften er fra opskriftsbogen "Suveræne Super Successer - Greatest megahits med ekstra ekstranumre"
Opskriften på Sprød nøddelagkage med hindbærskum

Chokoladen kan udelades. Alle slags bær kan anvendes. Juster sukkermængden i bærskummet i forhold til frugternes syrlighed.


Til ca. 12 personer


Til 3 nøddebunde:
125 g. mellem- til finthakkede hasselnødder
100 g. rørsukker
100 g. smør
2 spsk. piskefløde
1 spsk. hvedemel


200 g. god flødechokolade (eller mørk chokolade)


Hindbærskum:
½ l. piskefløde
3 spsk. flormelis
300 g. hindbær (evt. frosne, der er optøede i køleskab natten over)


Bunde:
Bland alle ingredienser til bundene, på nær chokoladen, i en gryde, og kog op under omrøring. Lad blandingen køle lidt af. 
Hæld 1/3 af dejen ud på midten af en bageplade med bagepapir, spred dejen lidt ud på pladen.
Bag bundene (én plade ad gangen) ved 180 grader varmluft i ca. 7 minutter, til de er karamelfarvede, men ikke brændte. Pas på, det kan gå meget hurtigt. 
Når bundene er færdigbagte, tages pladen ud af ovnen og køler af 1 minut. Ryst bundene løse, de skal fri af papiret, før de bliver kolde.
Smelt chokoladen over vandbad og fordel den ud over den ene bund, når den er helt afkølet. Dette er toppen af kagen.


Hindbærskum:
Pisk fløde med flormelis til skum og vend bærrene forsigtigt i. Læg halvdelen af bærskummet oven på den ene bund, læg næste bund på, så skum igen og øverst bunden med chokolade.

Min søster havde valgt at bruge både friske og frosne bær - jeg må sige, at der altså var smagsforskel. De frosne var noget mere syrlige og de friske, meget mere søde.

Chokoladen smeltes i chokoladesmelter

Sådan ser en færdig nøddebund ud

De optøede bær vendes i flødeskummet
Skummet fordeles ud over nøddebunden

Første lag af kagen er færdig


Ovenpå øverste lag nøddebund, fyldes den smeltede chokolade over. Mmmm...


Det færdige resultat
Desserten er - efter sigende - supernem at lave. Bundene kan fx laves om formiddagen og så tager det ikke lang til at smelte chokolade og piske flødeskum.

Velbekomme :-)

6 kommentarer:

 1. Super lækre nøddebunde. Jeg bagte en halv portion som én bund, ca. 20 cm. i diameter. Jeg brugte brombær, frosne og tøet op med lidt flormelis i en gryde og kogte saften lidt ind uden bærrene i, før jeg vendte dem i flødeskum, som jeg lagde ovenpå bunden og pyntede med lidt friske bær. Umm!

  SvarSlet
 2. Dejligt at høre at det smagte lækkert! Jeg er også selv rigtig glad for brombær. Og jeg må tilstå at det er en af de absolut bedste desserter jeg nogensinde har fået! :-)

  SvarSlet
 3. Det ser lækkert ud! Tror du at man kan lave bundene dagen før? :-)
  Hilsen Sannie,

  SvarSlet
 4. Hej Sannie - og tak for det :)
  Jeg synes én af grundene til at bundene er så gode, også er fordi de er rigtig sprøde. Jeg har ikke prøvet at lave dem dagen før så jeg er ikke sikker hvordan de bliver dagen efter - de skal i hvert fald opbevares på en måde så de ikke bliver bløde. Måske de kunne opbevares i en lufttæt beholder eller en brødkasse - jeg ved det ikke. Men de er ret nemme at lave :-)

  Mvh. Mette

  SvarSlet
 5. Er den til at skære i uden bær mousen flyder ud?

  SvarSlet
 6. Så vidt jeg husker fra da jeg sidst fik den, kan lagene nemt blive trykket lidt sammen når man skærer, medmindre du har en god og skarp kniv. Jeg mener, at det blev til fine stykker :-)

  SvarSlet

Tak for dit besøg på min blog - læg gerne en kommentar, det bliver jeg så glad for :-)