Kikærter fra Änglemark; kr. 20,- |
I går aftes havde jeg besluttet mig for, at det skulle være første gang jeg prøvede at lave mad med kikærter. Jeg havde set en opskrift i bladet Isabelles (ja, jeg læser det blad og jeg elsker det! Det udkommer i øvrigt snart igen:)
En opskrift som jeg syntes så ret appetitvækkende ud - og det var den også. Så nu bliver den delt med jer derude :-)
Opskrift for 4 personer
200 gr. kikærter (sat i blød natten over)
1 løg
½ bundt bredbladet persille (elsker I det ikke også bare når opskrifter er præcise?!)
4 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
½ tsk. bagepulver
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
2-3 spsk. olivenolie
Tilbehør:
2 dl youghurt naturel (jeg brugte græsk youghurt i stedet)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 knivspids paprika
Salt
Fladbrød
1 citron, skåret i både
Ekstra persilleblade
- Sæt kikærterne i blød i en skål natten over (de udvider sig en del, så vælg skål med omhu). Næste dag starter du med at hakke løg, persille og hvidløg meget groft.
- Blend løg, persille og hvidløg godt sammen med citronsaft.
- Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i blenderen sammen med bagepulver, spidskommen og salt. Blend til en fin ensartet puré. Smag til med salt og spidskommen.
- Kom falafelpuréen i en skål, og form små kugler på ca. 30 g. stykket af puréen. Pres dem på midten til små flade kager, der er ca. 2 cm. i diameter.
- Steg alle dine falafler i olivenolie i ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
- Lav citronyoughurten ved at røre youghurt sammen med olie, citronsaft og paprika. Smag til med salt.
- Skær fladbrød i kvarter, og anret falaflerne på en stor tallerken med fladbrød og citronbåde, drysset med persilleblade. Server med citronyoughurt.
- Tip: Falafler er også lækre i grønne salater eller som tilbehør til fisk og skaldyr. Falafler kan desuden fryses ned, så man kan lave en ekstra stor portion og fryse ned til næste gang.
Dressingen |
Det færdige resultat |
Falaflerne smagte rigtig skønt - kan anbefales!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak for dit besøg på min blog - læg gerne en kommentar, det bliver jeg så glad for :-)