tirsdag den 24. maj 2011

Søsterdag den 28. maj - forskud på glæderne

Søstrene Grene har fundet på, at vi i Danmark fremover skal have en søsterdag - den skal ligge sidste lørdag i maj - hvert år. Der vil altså være tale om en tilbagevendende begivenhed. På facebook er der endda oprettet en side for det.

Søsterkage


På ovennævnte side fik jeg øje på Søsterkagen, som jeg straks fik lyst til at lave. Så mig ned i SuperBrugsen og handle. Resultatet blev udseendemæssigt ikke helt som på billedet, men stadig helt okay...

Friske hindbær og vanillestang var en del af ingredienserne

Opskriften på søsterkage

200 g blødt smør
200 g lys rørsukker
1 vanillestang
3 æg
1 dl mælk
1 tsk bagepulver
250 g hvedemel
100 g optøede hindbær (gem saften til glasur)
50 g hasselnøddeflager
50 g groft hakket mørk chokolade

Glasur;
200 g flormelis
4 spsk hindbærsaft (fra de optøede hindbær)

Pynt;
125 g friske hindbær

Sådan gør du:
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. På et skærebræt med en køkkenkniv mases vanillekornene ud i lidt af sukkeret. Pisk smør og sukker cremet sammen med vanillekorn. Rør æggene i dejen og herefter mælken. Si mel og bagepulver i og rør til dejen er ensartet.
Vend hindbær, hasselnøddeflager og grofthakket chokolade i.
Hæld dejen i en smurt springform - evt. en model med ekstra bund med mønster - og bag søsterkagen ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter.
Afkøl søsterkagen på en bagerist, før den tages ud af formen.

Rør flormelis med hindbærsaft til en tyk pink glasur. Er glasuren for tyk, så tilsæt lidt mere saft eller vand. Er glasuren for tynd så juster med mere flormelis. Smør glasur på kagen og pynt med friske hindbær.

Kagen kan også laves som muffins - fordel dejen i 12 muffinforme - disse skal kun bages 15-20 minutter.


Enjoy! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for dit besøg på min blog - læg gerne en kommentar, det bliver jeg så glad for :-)