Min skønne søster har været så venlig at gøre mig opmærksom på denne opskrift på koldhævede boller- og det er jeg hende meget taknemmelig for! De er nemlig super gode til morgenbrød, til madpakken og de er bare så nemme at lave. Hendes opskrift har jeg kun ændret en lille smule:
Ca. 14 boller
20 g gær7 dl vand
1 spsk groft havsalt
1 spsk olivenolie
400 g italiensk hvedemel
450 g hvedemel
Gæren røres ud i vandet, hvorefter salt og olie tilsættes. Under omrøring tilsættes også melet, lidt efter lidt.
Dejen skal hænge sammen, men være klistret. Dejen stilles overdækket i køleskab natten over.
Næste morgen kan du med et par spiseskeer sætte dejstykker på af den ønskede størrelse på en bageplade med bagepapir. Skeerne kan løbende dyppes i varmt vand så dejen lettere slipper skeerne. Bollerne skal efterhæve 30 minutter og efterfølgende bages i ovnen ved 225 grader varmluft i 12-15 minutter.
MUMS :D
Dejligt at du kan lide opskriften :) Jeg havde næsten glemt alt om dem, men nu får jeg da helt lyst til at bage dem igen.
SvarSletDet synes jeg da du skal gøre! :-) jeg har netop sat en portion dej i køleskabet så jeg kan få dem lune og nybagte på terrassen i morgen tidlig :-)
SvarSletSuper opskrift som jeg ofte bruger :)
SvarSletDet er jeg glad for at høre :-)
SvarSletSuper god opskrift, kan man tilsætte kerner ellers fuldkornsdurummel?
SvarSletEr I gang at provet dem her I México :) haaber di lykkes
SvarSlet