fredag den 3. august 2012

Lækre og nemme koldhævede, italienske boller


Min skønne søster har været så venlig at gøre mig opmærksom på denne opskrift på koldhævede boller- og det er jeg hende meget taknemmelig for! De er nemlig super gode til morgenbrød, til madpakken og de er bare så nemme at lave. Hendes opskrift har jeg kun ændret en lille smule:





Ca. 14 boller

20 g gær
7 dl vand
1 spsk groft havsalt
1 spsk olivenolie
400 g italiensk hvedemel
450 g hvedemel

Gæren røres ud i vandet, hvorefter salt og olie tilsættes. Under omrøring tilsættes også melet, lidt efter lidt.
Dejen skal hænge sammen, men være klistret. Dejen stilles overdækket i køleskab natten over.

Næste morgen kan du med et par spiseskeer sætte dejstykker på af den ønskede størrelse på en bageplade med bagepapir. Skeerne kan løbende dyppes i varmt vand så dejen lettere slipper skeerne. Bollerne skal efterhæve 30 minutter og efterfølgende bages i ovnen ved 225 grader varmluft i 12-15 minutter.

MUMS :D

6 kommentarer:

  1. Dejligt at du kan lide opskriften :) Jeg havde næsten glemt alt om dem, men nu får jeg da helt lyst til at bage dem igen.

    SvarSlet
  2. Det synes jeg da du skal gøre! :-) jeg har netop sat en portion dej i køleskabet så jeg kan få dem lune og nybagte på terrassen i morgen tidlig :-)

    SvarSlet
  3. Super opskrift som jeg ofte bruger :)

    SvarSlet
  4. Super god opskrift, kan man tilsætte kerner ellers fuldkornsdurummel?

    SvarSlet
  5. Er I gang at provet dem her I México :) haaber di lykkes

    SvarSlet

Tak for dit besøg på min blog - læg gerne en kommentar, det bliver jeg så glad for :-)