Har i eftermiddag bagt såkaldte rødbedeboller - en opskrift af Lene Hansson - så de skulle jo være vældig sunde :-)
Opskrift (giver til 10-12 boller):
2 dl. lunkent vand
1 spsk. olivenolie
1 tsk. kryddersalt
1 tsk. rørsukker
25 g. gær
300 g. durummel
175 g. groft speltmel
125 g. fintrevne rødbeder
Fremgangsmåde:
Hæld vand og olie i en skål og kom så salt, sukker og gær i. Tilsæt alt melet og ælt dejen godt igennem.
Del nu dejen i to dele og bland rødbede i den ene.
Ælt de to dele dej godt igennem hver for sig og form dem til to flade pandekager. Læg den ene pandekage oven på den anden og rul dem sammen, så der dannes et roulademønster.
Skær dejen i mindre stykker og læg dem i små smurte forme.
Lad dejen hæve tildækket en ½ time i de små forme. Forvarm ovnen til 200 grader. Bag bollerne i ovnen i 20-30 minutter.
Så blev der også nogle til fryseren |
Jeg mangler lidt om, hvordan du synes de smager?? Går ud fra, godt, siden du bringer opskrift, men....
SvarSletHej Deborah - et sent svar fra mig. Jeg syntes de var meget gode, men også lidt "tunge" i det. Synes de skal spises sammen med noget friskt salat eller lignende og noget at drikke så det ikke bliver for tørt. De er fine, men de behøver noget ekstra - til gengæld føler man sig rigtig sund, når man spiser dem ;-)
SvarSlet