onsdag den 15. juni 2011

Rå forårsruller med mozzarella

Jeg bladrede igennem Femina, hvor jeg fandt denne lækre opskrift på hjemmelavede forårsruller med mozzarella. Dem skal jeg da prøve at lave i den nærmeste fremtid.

De rå ruller med knasende sprøde grøntsager og blød mozzarellaost kan spises både før og efter maden. Hoisinsaucen er en mild og dejlig tyk sauce, som er lavet på blommer og god til dip. Rispapiret til forårsruller fås i asiatiske butikker og i enkelte større supermarkeder. Du kan fryse det, du ikke bruger.

Opskrift:
2 gulerødder
½ agurk
Ca. 6 grønne asparges
1-2 friske runde mozzarellaoste eller 1 rulle
Frisk basilikum eller mynte, hakket
2 håndfulde rucola
1 pakke rispapir til forårsruller (Rice Paper, 20-22 cm.), kan fryses
Et par radisser i tynde skiver på langs

DIP
Hoisin-, soya- eller østerssauce

Gør alle grøntsagerne klar;
Skræl gulerødderne og skær dem, og de andre grønne ting i tynde stænger, ca. 10 cm. lange.
Skær aspargesene i kvarter til en passende tykkelse. Jo tyndere de er, jo mere elegante ser rullerne ud. Skær osten i 1½ cm. tykke bjælker i samme længde, som det grønne, og vend dem i hakkede krydderurter.
Skyl og slyng salaten tør.

Lav én rulle af gangen;
Tag et stykke rispapir, og dyp det i en skål med koldt vand. Tag det hurtigt op, så snart det bliver bøjeligt.
Læg det på et bræt, og kom en lille bunke grøntsager, blandet med lidt salat på, og læg et stykke mozzarella i midten - det skal ligge fra midten og ud til kanten. Fold halvdelen af rispapiret ind over, og rul det fast sammen (se billedet). Læg rullerne på et fad med radissestykker imellem. De kan stå på køl i en times tid.
Server med en skål hoisinsauce eller anden dip til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak for dit besøg på min blog - læg gerne en kommentar, det bliver jeg så glad for :-)