1 brød
1,5 dl 5-kornsblanding fra UrtekramKogende vand (som femkornsblandingen kan ligge i blød i)
En kvart pakke gær
2,5 dl lunkent vand
1 dl creme fraiche
1,5 spsk. flydende fedtstof
Knap 1 spsk. groft salt
125 gram durummel
400 gram hvedemel
Hæld kogende vand over femkornsblandingen og lad det stå i blød, mens du går i gang med de andre ingredienser.
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt creme fraiche, fedtstof og salt under omrøring. Si vandet fra femkornsblandingen og tilsæt kernerne til gærblandingen og rør rundt igen.
Rør nu melet i dejen - lidt efter lidt (jeg havde lidt mel til overs som jeg ikke fandt det nødvendigt at tilsætte).
Ælt dejen godt igennem og stil den så til hævning et lunt sted i halvanden times tid.
Form brødet - brug evt. en brødform, som jeg - og stil dejen til efterhævning ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Brødet bages nederst i ovnen på 250 grader i 7 minutter, hvorefter der skal skrues ned til 175 grader og brødet bages i yderligere 45 minutter.
Selvom det tog lidt tid at lave - selv med stor hjælp fra Australieren - så synes jeg også det var det værd. Et lækkert, hjemmebagt brød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak for dit besøg på min blog - læg gerne en kommentar, det bliver jeg så glad for :-)